Az IMMERGAS Hungária Kft. (13-09-100666, székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Rádió utca 1/b.) kizárólag azon IMMERGAS márkanév alatt forgalmazott termékekért, ideértve az alkatrészeket is, vállal jótállást – a jótállási kötelezettségére vonatkozó egyéb feltételek fennállása esetén is -  melyről egyértelműen megállapítható, hogy a szóban forgó termék magyarországi importálója az IMMERGAS Hungária Kft. Ennek megfelelően, amennyiben IMMERGAS márkanévvel ellátott terméket vásárol, úgy kérjük a vásárlást megelőzően ellenőrizze, hogy az adott termék magyarországi importálója az IMMERGAS Hungária Kft.

Immergas Hungária Kft Szervizközpont ügyfélszolgálati telefonszám: +36 80 990 960

Gyakran Ismételt Kérdések

Mik az Immergas készülékek gyári tartozékai?

Mit tehetek ha elvesztettem a készülék jótállási jegyét?

Milyen termosztátot használhatok az Immergas készülékekhez?

Miért érdemes a gyári égéstermék-elvezető rendszert alkalmazni?

Telepíthetők-e kád fölé az IPX4D védettséggel rendelkező Immergas készülékek?

Miért jó a kondenzációs kazán?

 

Mik az Immergas készülékek gyári tartozékai?

A csomag minden esetben tartalmazza a készüléken kívül a jótállási jegyet, a szervizlistát, a magyar- vagy többnyelvű felhasználói leírást, valamint gázkészülékek esetében kiegészítőket a falra történő rögzítéshez. Az égéstermék-elvezető elemek nem tartozékai a kazánoknak, azokat külön lehet megvásárolni.

 

Mi tehetek, ha elveszítettem a készülék jótállási jegyét?

A jótállási jegy szükséges a jótállás érvényesítéséhez. Elvesztése esetén a jótállási jegy pótolható, Ft adminisztrációs díj megfizetése után. A pótláshoz szükség van a kazán gyári számára, vásárlást igazoló számla másolatára, valamint az Ön nevére, címére.

 

Milyen termosztátot használhatok az Immergas készülékekhez?

Bármilyen terhelésmentes kontaktust adó (azaz nem 230V-tal működő) termosztát megfelelő.

 

Miért érdemes a gyári égéstermék-elvezető rendszert alkalmazni?

Az Immergas készülékek esetében a jótállás érvényesítésének nem feltétele a gyári füstgázelvezetési-rendszer alkalmazása, de számos előnnyel jár.

A teljes rendszerre érvényes jótállás megnyugtatóbb, és hiba esetén is egyértelműbb helyzetet jelent a fogyasztó számára. A kivitelezés során pedig kevesebb gondot jelent az engedélyeztetés.

Figyelem! A gyáritól eltérő rendszer csak azokhoz a készülékekhez alkalmazható, amelyek C6X jelű elvezetési rendszerhez is rendelkeznek tanúsítással. Ellenőrizze az adott típus CE tanúsítványát vagy a szállítói nyilatkozatát!

 

Telepíthetők-e kád fölé az IPX4D védettséggel rendelkező Immergas készülékek?

Az ilyen védettségű készülékek kád fölé (ún. I. zónába) történő telepítését a régi (már hatályát vesztett) MSZ 1600-3:1986 szabvány kifejezetten tiltotta.

Az új, MSZ HD 60364-7-701 jelű szabvány annak engedélyezését, hogy már egy IPX4D védettségű készülék is az I. zónába kerülhessen, gyártói hatáskörbe utalja.

Az Immergas S.p.A., mint az Immergas készülékek gyártója, ezt kifejezetten nem engedélyezi.

 

Miért jó a kondenzációs kazán?

Energiahatékony

A kondenzációs technika a füstgáz visszahűtésén alapszik, mielőtt az eltávozna, és a levegőbe kerülne. A hűtési folyamat eredményeként a füstgáz vízgőz tartalma kicsapódik – azaz lekondenzálódik – és hőtartalmának nagy része visszakerül a fűtési rendszerbe. Ezt az úgynevezett rejtett hőt a kéményen elveszítjük egy hagyományos kazán esetében.

A kondenzációs technikával működő kazánok tehát jóval hatékonyabban működnek, mint a hagyományos kazánok, így energiát takaríthatunk meg velük.

Magas hatásfok

Kiemelkedően jó hatásfokot a kazánok az alacsony hőmérsékletű fűtések alkalmazása (mint a padló-, fal, vagy mennyezet-fűtés) esetén biztosítanak, így akár 30%-os energia-megtakarítás is elérhető.

A magas hatásfoknak köszönhetően a leggazdaságosabban üzemelő készülékek közé tartoznak, és a legjobb minősítésekkel rendelkeznek.

Gazdaságos

A fent említett működési elv biztosítja, hogy a hatékony energia felhasználás következtében kevesebb gázt is fogyasztanak, bármilyen fűtési rendszer esetében.

Környezetkímélő

A speciális égőfej lehetővé teszi, hogy a szennyezőanyag kibocsátás csökkenjen. Ilyenek a szén-monoxid és a különböző nitrogén-oxidok, melyek a légszennyezésért leginkább felelősek.

Az európai szabványok (UNI EN 297 és UNI EN 483) a kazánokat 5 osztályba sorolják a károsanyag kibocsátásuk alapján.

Kondenzációs kazánjaink jóval kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, mint amennyi a legjobb minősítésű 5. osztályhoz szükséges, így ezek a leginkább környezetkímélő készülékek.