Mit jelent az üzembe helyezés (beüzemelés), és miért fontos?

5év matricaAz Immergas mindig nagy hangsúlyt fektetett az általa gyártott termékek kiváló minőségére.

Ennek a folyamatnak egyik fontos része a gyártás végén a kazánok pontos beállítása és minden részletre kiterjedő próbaüzeme még a gyártósor végén, a termék becsomagolása előtt.

Ez azonban soha nem helyettesítheti a Felhasználónál már felszerelt gázkazán Immergas Márkaszerviz által történő hivatalos beüzemelését, hiszen nincs két egyforma fűtési rendszer vagy üzemeltetési körülmény.

A telepítési helyszín sajátosságaihoz az adott gázkészüléket be kell szabályozni, hogy az a lehető legjobb hatékonysággal tudjon működni.

A magyarországi törvények és jogszabályok értelmében a gázkészülék beüzemelés-köteles tartós fogyasztási cikk, így azt csak a gyártó által felhatalmazott Szakszerviz általi beüzemelést követően lehet használatba venni, azaz üzemeltetni.

Mit tartalmaz a Szakszerviz munkája az üzembe helyezés során?

   1. Kötelezően ellenőrzi a szükséges engedélyek meglétét

       Fogyasztási hely adatai, gázterv vagy egyszerűsített gázkészülék-csere dokumentumok

   2. Elvégzi a gázkazán elektromos táphálózatra kötését és beköti a szabályzási rendszer tartozékait

       Az üzembe helyezés alapvetően csak az előre kiépített elektromos kábelek bekötését tartalmazza, a bekötésekhez szükséges elektromos kábelek kiépítését villanyszerelővel kell előre elvégeztetni.

   3. Beállítja és beszabályozza a készüléket a rendszer és a Felhasználó igényei alapján és a beállítások helyességét műszeres vizsgálattal ellenőrzi

      Már az üzembe helyezés előtt a gázkészüléket gáz alá kell helyeztetni, a teljes fűtési rendszert fel kell tölteni és ki kell légteleníteni, mert ez nem az üzembe helyezés része.

   4. Oktatást tart a Felhasználónak vagy Üzembentartónak a készülék használatáról

   5. Beüzemelési jegyzőkönyvet készít az aktuális állapotról

   6. Felhívja a figyelmet az esetleges hiányosságokra vagy ha szükséges javaslatokat tesz a gázkészülék élettartamával kapcsolatosan elvégzendő feladatokra

      Az üzembe helyezés alapvetően csak a gázkészülék pillanatnyi működőképességét hivatott ellenőrizni, a szakszerviznek nem feladata a csatlakoztatott fűtési- és használati melegvíz rendszer megfelelőségének ellenőrzése.

   7. Érvényesíti a jótállási jegyet

   8. Számlát állít ki az elvégzett munkáról

     ..mert az üzembe helyezés térítés ellenében történik.

 

A fentieket tekintve egy szakszerű, alapos üzembe helyezés még a legegyszerűbb rendszeren is minimum 1 órát vesz igénybe, de gyakran eléri a 1,5 órát is. A szakszerű üzembe helyezésnek köszönhetően a gázkazán a legjobb hatásfokon tud majd üzemelni.

Az elvárt fűtési és/vagy használati melegvíz igényekhez feltétlenül kell a szakszerűen kiépített vagy átalakított rendszer, mely feladatot a kivitelezőnek kell a megfelelő szakértelemmel elvégeznie! Ehhez kellő műszaki információkat a gázkészülékhez mellékelt Használati útmutató tartalmaz. 

Kit lehet kihívni a beüzemelésre?

Válassza az Önhöz legközelebb lévő, az Immergas Hungária Kft.-vel szerződött szervizpartnerünket. 
Az elérhető szervizpartnereinket a térképes szervizpartner keresővel is megtalálhatja az oldal legtetején bal oldalon található Szervizpartner kereső segítségével.

 

Oldal tetejére